ترک پا و راه های درمان

ترک پا و راه های درمان

ترک پا و راه های درمان

در بسیاری از موارد، ترک پا ربطی به نوع پوست در انسان ندارد. راه های درمان می توانند نسبت به شرایط، با هم متفاوت باشند ولی چرب کردن پوست آسیب دیده بهترین روشی است که تا کنون معرفی شده. دلیل واحدی برای ایجاد این مشکل وجود ندارد. گاهی مجموعه ای از اختلال های فیزیکی و شیمیایی در بدن، موجب بروز ترک پاشنه پا می شوند.
فلسی شدن کف پا حتی می تواند به عارضه های دیگری مثل عفونت، خارش و جوش هم تبدیل شود. یک دسته از دلایل به مشکلات پوستی باز می گردد. پای ورزشکاری (تینیه آی پا)، مشکلات سیاه رگی پا (به نام استاز وریدی)، پسوریازیس، و خارش پوست ناشی از آلرژی یا محرک ها است. همچنین در کودکان، خشک شدن پوست پا؛ وضعیت درماتیت آتوپیک است.

علائم شایع چیست؟ترک پا و راه های درمان

اولین و بارزترین نشانه، زبری پاشنه پا می باشد. البته در مواردی، درد و خارش نیز احساس می شود. این احساس با پابرهنه راه رفتن بیشتر می شود. گاهی نیز فلس های تشکیل شده به جوراب یا فرش گیر می کنند.

مهمترین دلایل ایجاد این عارضه:
     1. فشار جسمی:

هنگامی که اطراف پا بسته و محکم باشد، لایه بیرونی پوست برای بقا تغییراتی را شروع می کند که نتیجه آن ضخیم شدن پوست است. در این صورت، لایه شاخی پوست که بطور طبیعی میریزد، محکم شده و بعد از مدتی ترک میخورد. در مواردی، دمای داخل کفش خیلی داغ می شود و حتی به 120 درجه فارنهایت هم می رسد.

    2. پاک کننده های نامناسب:

صابون ها مفید هستند اما وقتی بطور صحیح استفاده شوند. برخی از شوینده ها میزان پاک کننده زیادی دارند و لایه ضروری و نرمال چربی پوست را از بین می برند. پوست بدون رطوبت و چربی لازم، ترک می خورد. صابون شیر داو دارای نرم کننده هایی است که میزان چربی پوست را کنترل می کند.

   3. مشکلات پزشکی:

ترک پا و راه های درمان آن اغلب به سلامت درونی بدن بر می گردد که بسیاری از آن ها با روش های فیزیکی قابل درمان است. دیابت، کم کاری تیروئید و سو تغذیه رایج ترین دلایل هستند. همچنین کمبود ویتامین A یا اسیدهای چرب ضروری دیگر مثل اسید آلفا – لینولییک (ALA) و اسید گاما – لینولییک (GLA) نیز می تواند علت اصلی باشد.
مشکلات گوارشی هم می توانند دردسر ساز باشند. بیماری سلیاک یکی از عارضه هایی است که جذب ویتامین را در بدن کاهش می دهد. بنابراین در برخی موارد دلیل اصلی شناخته شده است.

   4. کهولت سن:

تغییرات هورمونی و متابولیکی در بدن، ممکن است در عملکرد سلول ها اختلال ایجاد کند. این اختلال، چربی بیرونی ترین لایه پوست را کاهش می دهد و در نتیجه ترک پا بوجود می آید.

   5. آب و هوای سرد:

پوست خشک اغلب در ماه های زمستان، بیشتر به خاطر گرمایش داخلی و رطوبت کم، بیشتر می شود. به اندازه کافی آب نخوردن، مرطوب نکردن پاها، حمام بسیار داغ، زیاد در حمام داغ بودن و اسکراب پاهای خشک از علل دیگر هستند.

برای هر کدام از این دلایل چه کنیم؟ترک پا و راه های درمان
  • فشار جسمی: برای جلوگیری از این فشار فیزیکی پاها، کفش پشت بسته با اندازه مناسب بپوشید. کفش پشت باز، چربی پاشنه پا را تحت پوشش قرار نمی دهد و در نتیجه ترک های پوستی به تدریج ظاهر خواهند شد.
  • پاک کننده های نامناسب: از شوینده هایی که دارای نرم کننده هستند استفاده کنید.
  • مشکلات پزشکی: اگر به دیابت، کم کاری تیروئید یا سوتغذیه مبتلا هستید باید به پزشک مراجعه کنید. غذاهایی سرشار از انواع ویتامین مصرف کنید.
  • کهولت سن: برای مبارزه با تغییرات هورمونی، باید درمان های موضعی را پیش بگیرید. نرم کننده های پوست بهترین گزینه ها هستند. کرم جی با روغن بادام و موم عسل تهیه شده که فلس های پاشنه پا را از بین می برد. همچنین وازلین نیز راهکار خوبی برای از بین بردن ترک پا است. وازلین جی خراشیدگی های پوستی را کاهش داده و درمان خوبی برای اگزما نیز هست.
  • آب و هوای سرد: برای رفع این مشکل، پاهای خود را داخل آب گرم ماساژ دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Cresta Help Chat
Send via WhatsApp